Israel – cel mai mare număr de muzee din lume raportat la populația sa!

Poate că Israelul este faimos pentru vacanțele care combină vizitarea siturilor istorice și religioase cu soarele și distracția, dar Israelul este renumit și pentru cel mai mare număr de muzee din lume în raport cu populația sa, cu peste 200 de muzee răspândite în întreaga țară!
Muzeul Israel din Ierusalim, recent renovat, este cea mai mare instituție culturală din Israel și unul dintre muzeele de arte frumoase și arheologie ale lumii, având toate tipurile de exponate, de la artă preistorică și contemporană la manuscrisele de la Marea Moartă. Yad Vashem le spune vizitatorilor povestea Holocaustului din perspectiva evreilor, în timp ce Muzeul Turnul lui David prezintă istoria veche de 4.000 de ani care a consacrat Ierusalimul drept un loc emblematic.
În Tel Aviv, nu ratați Muzeul Eretz Israel de istorie și arheologie, Muzeul de Artă din Tel Aviv unde puteți admira artă israeliană și internațională, cu o nouă aripă care este în sine un adevărat portret de grup și chiar Muzeul Ilana Goor din antica zonă Jaffa, pentru a admira o colecție de artă eclectică, chiar în locuința renovată a proprietarului.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.